TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Cylex

Fogyasztó Barát

e-mail: pottombabaweb@gmail.com

H-P: 9:00- 17:00

Szo.- V.: ZÁRVA

Pelenkák

Kisbabánk számára a bilire rengeteg idő eltelik és eközben végig pelenkát fog hordani. Ez nagyban befolyásolja bőrének állapotát, de a komfort érzetét is. Természetesen, a szülők célja, hogy kisbabája minél kényelmesebben érezze magát és a pelenka fel se tűnjön a számára. Mivel minden kisbaba más, így rengeteg lehetőségünk van ma már a megfelelő márka kiválasztására. Nézzük meg, hogy mik a főbb szempontok a választás során és hozzá a potenciális eshetőségeket

Méret, illeszkedés:
Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő méret kiválasztása. Ha túl szoros, akkor kényelmetlen, szorító érzésben fog részesülni a kisgyermekünk, ill. a túlzott illeszkedéstől kidörzsölheti az érzékeny bababőrt. Ha túl nagy, akkor a pelenkába ömlő folyadékok, végtermékek könnyen a ruhára, vagy esetleg a környezetébe kerülhetnek. Méretválasztásnál, figyeljük a csomagoláson szereplő számozást. Mindig életkor vagy súly alapján jelölnek a gyártók. Mivel minden babának más és más a testfelépítése ezért a cégek különböző alakzatokat és méreteteket használnak. A kezdeti időszakban tanácsos az 1-es és 2-es méretet kipróbálni, ezeket 2-5, vagy 4-8 kg-os jelzéssel is elláthatják.

Nedvszívás:
Fontos, hogy tartsuk szárazon babánk bőrét, hiszen így megelőzhetjük a pelenkakiütést, Pampers Premium Care, Active baby , Pampers Pants 5 Junior, Libero UP&GO, Libero Newborn, Molfix nadrágpelenkák, Bella Happy, Lupilu, Dada, Pomette pelenkáknak kiváló nedvszívó képességük van.
Azonban azt tudnunk kell, hogy a nedvszívó képesség nem arányos a nedvszívó mag vastagságával. Ugyanis, a vékony magok is rendelkezhetnek kiváló nedvszívó tulajdonságokkal és hatalmas mennyiségű nedvesség megkötésére képesek. Erről a képességről viszont csak használat közben tudunk meggyőződni.
A nedvszívással kapcsolatban még nagyon kell figyelnünk a felület szélességére is. Különösen a fiúknál fontos, hogy a nedvszívó réteg elől érjen a pocakig, hátul pedig derékig, hogy se elől se hátul ne csurogjon kis semmi.


Tépőzár:
A pelenkaválasztás egyik sarkalatos pontja a tépőzár. A tépőzárnak hosszúnak, szélesnek, és nagyon jól tapadónak kell lennie. A bugyi pelenkáknál szerencsére erre nincsen gondunk. Ilyen bugyipelenka, a Pampers Pants, a Libero UP&GO, de a Helen Harper Úszópelenka is ezek közé tartozik.


Textil vagy eldobható?
Ez a téma is szubjektív mérlegelést és tapasztalást igényel. Természetesen, a textil pelenka sokkal környezettudatosabb. A textil pelenkák mellett szól az is, hogy több célra is felhasználhatod. A pelenkázás mellet, „büfikendőnek” is alkalmas, ha etetés után a válladra teszed. A magyar és cseh-magyar textil pelenkák találhatóak meg a legjobb minőségben. Az eldobható pelenka, pedig rengeteg időt spórol a számunkra, kompakt és gyors.
Ebből a kis összefoglalóból is látszik, hogy milyen sok szempontot kell figyelembe vennünk, ha pelenkázásról van szó és hogy milyen hosszú az út a biliig. Minél több félét kipróbálunk annál nagyobb lesz a tapasztalatunk és könnyebben találjuk meg kisbabánk számára a legmegfelelőbb, legpuhább pelenkát.


Ha esetleg felnőtteknek lenne rá szüksége, tekintsék meg felnőtt pelenka kínálatunkat. Mert számunkra is fontos a kényelem!

Pelenka kínálat

Gyermekünk számára biztosan szükség lesz pelenkára, hiszen kezdetben sokat el fog használni. Ennek minősége nagyban befolyásolja a baba bőrét és komfortérzetét egyaránt. A célunk persze az, hogy a kicsi egész nap és éjszaka is jól lérezze magát. Mivel mindenki más, még a gyermekek is, így érdemes jól utánajárni, hogy mire is lesz szükségünk. A kínálatunkban szerepelnek nadrágpelenkák, bugyipelenkák, felnőtt pelenkák és pelenkacsomagok. Nálunk számos márka is képviselteti magát, köztük a Molfix, a Libero, a Lilipuli, a Papmers, a Bella Happy, a Dada és a Pommette. 

A választékban szereplő daraboknál érdemes figyelembe venni a termékek méretét, a nedvszívó képességét, a rögzítés fajtáját és a pelenka anyagát. Érdemes tehát minél több félét kipróbálni, hiszen csak így lehet nagy tapasztalatunk a gyártmányok területén. Ennek segítségével könnyebben találhatunk megfelelő puha és kényelmes pelenkát.

Pelenka vásárlás és házhoz szállítás

A pelenkákat az MPL vagy a Sprinter szállítja házhoz előre utalást követően, de természetesen lehetőség van utánvételes fizetésre egyaránt. A szolgáltatás 30.000 Forint feletti megrendelés esetén ingyenes. Válogasson a webáruházunk széles választékából!