TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Cylex

Fogyasztó Barát

e-mail: pottombabaweb@gmail.com

H-P: 9:00- 17:00

Szo.- V.: ZÁRVA

Fürdetés - Babaápolás

Gyermekkorban a szülők feladata a higiénia és ápoltság fenntartása. Nézzük, hogy milyen eszközökre van ehhez szükségünk:

Babafürdetés és kiegészítők:

A baba fürdetése az első időszakban mindössze néhány percet vesz igénybe. Mivel a babák szinte egésznap alszanak ez napjuk legizgalmasabb pontja, hiszen itt éri őket a legtöbb inger. Ne lepődjünk meg, ha elkezd sírni, hiszen a nagy változás nyugtalanságot szül nála, amit jelezni is fog. A szülő jelenti számára a biztonságot, tehát az első és legfontosabb eszköz ilyenkor az anyuka vagy apuka nyugalmat sugározó arca. Ahhoz, hogy egy nyugodt fürdést tudjunk biztosítani kicsinyünknek az első lépés az eszközök előkészítése.

  • babakád vagy babatartó: ilyen a Jané felfújható kád, mely felfújható, kis helyen is elfér és éppen ezért könnyen használható. Rendkívül praktikus az utazások során, hiszen kompakt. 30 liter kapacitása van, tehát, hatalmas pancsit lehet benne csapni. Újszülött kortól is használható, hiszen nagyon kényelmes és széles a kialakítása. Kapható zöld és narancssárga színben. A fürdetéshez lehet még segítségként használni a babatartót. A Lorelli és Baby Care szivacsos babatartók, pedig segítenek még nagyobb biztonságérzetet nyújtani kisbabánknak, illetve meggátolják, hogy a kádban össze-vissza csúszkáljanak. De erre a célra megfelelő, egy a kádban elfektethető csúszás gátló is.
  • Baby care vízhőmérő (teknős v. pillangó formában): ez az eszköz segít abban, hogy a biztonságos hőmérsékletet biztosíts kisbabádnak
  • Nivea baby, Johnsons, vagy Gabi babasampon, melyek selymesen ápolják és táplálják kisbabánk bőrét.
  • kapucnis babakifogó: Mely az első 6-8 hétben különösen fontos, hiszen ekkor még nem szabad kisbabánk fejét dörzsölni, nyomkodni.
  • Ha meg vannak ezek a segédeszközök, a legfontosabb a játék, hiszen a szórakozás az első. A tapadó korongos poharaink, pingvin formájú elemes buborékfújónk, a kád széléhez szerelhető tapadókorongos kosárpalánkunk teljesen feldobhatja a pancsolás időszakát.

Krémek, olajok, hintőporok:

Nagyon fontos, hogy gyermekünknek milyen ápolási terméket választunk. Sok tényezőre figyelnünk kell. Természetes összetevőket használnak a gyártók, mint pl. a Johnson’s babaápoló krémnél? Védi és hidratálja úgy a bőrt, mint a Nivea soft cream, vagy a Neogranormon baba testápoló? Ezen termékeket mindig különböző esetekben használjuk. A babakrémet általában a baba bőrének rugalmassága megőrzése érdekében, vagy az orr, arc, térdek, könyök és popsi bekenésére, esetleg, ha babánk bőre valamilyen oknál fogva száraz és érzékeny. Babaolajat általában fürdetéskor használunk. Az olaj azért fontos, mert védőréteget képez babánk bőrén, emellett ápolja és növeli rugalmasságát. Erre a célra a Johnson’s  babaolajak a legkiválóbbak.

 

Száj- és fogápolás:

A következő sarkalatos pont a gyermekkorban a szájápolás megtanulása. Attól, hogy gyermekünknek az első időkben még nincs fogacskája érdemes a baktériumoktól megvédeni a szájüregét. Erre a célra kiváló a MAM szájápoló nyuszi, mellyel átmasszírozhatjuk fogínyét, és szájpadlását. Ha már gyermekünknek vannak fogai, akkor ajánlott elkezdeni bevezetni a fogmosást az életébe. Erre megfelelő a MAM masszázs fogkefe, az Oral-B Kids Soft, a Complex Kids, az Aquaclean fogkefék melynek segítségével megtaníthatjuk a fogmosáshoz szükséges mozdulatokat és a hozzá választott Colgate, Signal, Elmex, Oral-B, vagy Vadenecum gyerek fogkrémek valamelyikének segítségével eltávolíthatjuk a szájüregben keletkező baktériumokat.

Ápoljuk gyermekeink fogait rendszeresen és óvatosan már a kezdetektől! Egy csodálatos fehér mosolyért!

Haj és köröm:

A köröm:

Születés után nem sokkal kisbabáink körme elkezd nőni. Nekünk kell gondoskodni, hogy azok rendszeresen rendbe legyenek téve. Ajánlott, hogy ilyenkor válasszunk ki egy-egy napot erre és szigorú rendszerességgel, mint az esti fogmosást, ezt is vezessük be az életébe. Így, amikor majd már nagyobb lesz, tanúi lehetünk önálósulásának, mert igényelni fogja és saját maga jelzi, hogy szüksége van a körömvágó ollóra.

Hogy mit használjunk ehhez?

A Baby Care, Baby bruin, Nuvita, körömápolási szettek nagy segítségünkre lehetnek ebben. Ezen szettekből használhatjuk már egészen kicsi korától kezdve mind az ollót, mind pedig a csipeszt. Egy valami viszont nagyon fontos, az eszköz mindig legyen lefertőtlenítve alkoholos vattával, illetve ollónk legyen lekerekített végű.

Hogyan vágjuk le gyermekünk körmét?

Nem szabad nagyon kicsire vágni és ne vágjuk ki a széleit, sarkait. A helyes vágás során elkerüljük a benőtt köröm kialakulását, melytől akár el is deformálódhat a körmük.

A haj:

A babák vékony, selymes hajjal születnek és ez kezd el nődögélni a fejük tetején. Egy-egy hajszál 2 és 7 év közti életciklussal rendelkezik, maximum ennyi időt tölt el a fejünkön, majd elhull és másik nő a helyére. Mivel ilyen sok időt tölt el velünk fontos az ápolása. Ehhez megfelelő segítséget nyújtanak a Johnson’s babasamponok

Babaápolási termékeink között megtalálhatóak:

körömápolási termékek, babafésűk és kefék, orrszívók, babaápolási szettek, bilik, babamérlegek, babafogkefék, pelenkázó lapok, és pelenkák széles választékban.

Kiemelten ajánljuk a Nuvita babamérleget, jó minősége és szuper ára miatt! Kedvenc termékként pedig a Lorelli pelenkázó lapjait, melyek nagyon szép mintákban és színekben elérhetők!