TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Cylex

Fogyasztó Barát

e-mail: pottombabaweb@gmail.com

H-P: 9:00- 17:00

Szo.- V.: ZÁRVA

Játékok

Ha játék, akkor felhőtlen boldogság! Amennyiben szeretnéd, hogy a gyermeked vidáman tölthesse a szabadidejét, amit az időjárás sem tud befolyásolni, akkor nézz körbe a széles kínálatunkban még ma! A nagy válaszétkunkkal bármelyik lurkó napját szebbé varázsoljuk. Válassz kedvedre a kültéri, a beltére, a társas játékok, a csörgők, vagy éppen a hinták széles palettájáról és dobd fel a délutánotokat!

Milyen szempontok alapján válasszunk játékot?

A választásnál többféle szempontot lehet mérlegelni. Ezek segítenek nagyjából leszűrni, hogy a gyereknek melyik játék lehet megfelelő. Ezek:

  • a gyerek életkora: ez egyértelműen meghatározza, hogy melyik korosztálynak milyen típusú játékot érdemes megvásárolni. 
  • a gyerek neme: mondhatni nem túl lényeges szempont, ám mégsem mindegy, hogy egy kisfiúnak babát veszünk, míg egy kislánynak fa autót, vagy éppen fordítva. 

Gyerekjátékok korosztályok szerint

Bébijátékok, babajátékok

A bébijátékok értelemszerűen a legkisebbeknek szólnak, ezek azok, amik jellemzően a különböző érzékelési módokra hatnak. Ezek a babajátékok nagy hatással vannak a babák látására, hallására, fontos szerepet játszanak a motorikus képességek fejlődésében.

Bölcsis játékok

A bölcsis játékok már egy szinttel a bébijátékok felett vannak, ezek már a totyogó, járni tanuló, járni tudó babák számára ideálisak. A bölcsis korban lévő gyerekeket elképesztő kíváncsiság hajtja. A bölcsis gyerekjátékok ezt a kíváncsiságot igyekszenek kielégíteni. A bölcsiseknek szóló gyermekjátékok jelentős hatással vannak nemcsak a szellemi, hanem a testi fejlődésre is és fontos szerepük van a beszédkészség elsajátításában is.

Ovis játékok

Az ovis játékok egy újabb szintet jelentenek a gyermekjátékok sorában. Míg a bölcsis korú gyerekek kevésbé játszanak együtt, náluk inkább az egyéni játék a jellemző, addig az ovis korban lévő gyerekeknél már sokkal inkább megjelenik a közös játék igénye. Ez nagyon fontos része a gyermek szocializációjának. Az ovis játékok között ezért nagyon fontosak azok a szerepjátékok, társasjátékok, amik az együttjátszás élményét igyekszenek megmutatni a gyerekeknek. 

Kisiskolás játékok

A kisiskolás játékoknál már előtérbe kerülnek azok a fejlesztő játékok, amelyek szoros kapcsolatban vannak az iskolai készségekkel. Ezek a kisiskolás gyerekjátékok sokszor játékos formába bújtatva tanítják ugyanazokat az ismereteket, amit egyébként a gyerekeknek az iskolapadban kell elsajátítaniuk. Ezeknek a gyermekjátékoknak az elévülhetetlen érdeme, hogy játékos formában fejlesztik a gyerek képességeit és segítik őt, hogy boldoguljon az iskolában.

Gyermekjátékok nagyobbaknak

Aztán persze nem szabad elfeledkezni az idősebb gyerekekről, akik már tudnak írni, olvasni, akik már mélyebben is látják az összefüggéseket. Nekik jellemzően már van egyfajta érdeklődési körük, amihez könnyű megfelelő típusú gyerekjátékot találni. 

A játékok kínálata

A választékunkban találhatsz rágókákat, társasjátékot, plüssöket, de még kiságy játékot, illetve készségfejlesztő darabokat is egyaránt. A kültéri modellek esetében pedig vásárolhatsz kagyló homokozót, medencét, biztonsági úszógumit, de még aszfaltkrétát is jumbo vödörben egyaránt. Nézz be hozzánk és válassz egyet még ma!